19:00

Türk Anadolu FF

Referat: AIF Barrikaden - Türk Anadolu FF

Startelvan: Mikael – Gustav, Henke, Martin, Danne – Fredrik, Linus, Joel, Maksym – Christian – Hkmat

Avbytare var Majed som i två omgångar spelade sammanlagt c:a 35 min i andra halvlek – först på topp och sedan som släpande anfallare, Christoffer som spelade sista halvan av andra halvlek som höger yttermittfältare, Jona som spelade sista kvarten på topp och Rabih och Florian som spelade sista 6 minuterna som släpande anfallare resp. innermittfältare.

Den emotsedda spännande seriefinalen mot Türk Anadolu (i forts. kallat TA) blev något av en antiklimax eftersom de bjöd ett oerhört svagt motstånd för dagen.

Vi dominerade redan från första minuten och hade några heta och ett stort antal halvchanser redan de första 10 min:a trots att TA spelade med 5 man därbak som knappast tog sig över mittlinjen. Efter en liten paus i chansskapandet men med ett fortsatt bastant spelövertag kom vårt ledningsmål i den 23:e min när Joel omarkerad framför mål kunde nicka in bollen efter inlägg från Maksym.

I den 36:e min utökade vi vår ledning när Hkmat som var en ständig oroskälla för TA:s försvar fick en löpboll bakifrån av Maksym (?), sprang förbi sina i detta läge 3 (!) bevakare innan han kunde runda en passiv målvakt innan han säkert slog in bollen. Efter detta jämnade spelet ut sig en aning innan paussignalen kom även om TA hade mycket svårt att skapa något med sitt ”5-0-5-system” när inte anfallarna orkade springa speciellt mycket.

Det enda som på förhand kändes lite farligt i första halvlek var deras hörnor och de många frisparkar i bra lägen de tilldömdes men det visade sig – förvånansvärt nog med att de hade ett par fyrtorn i laguppställningen varav en ”Zagge” är en välkänd striker – att de inte förmådde göra någonting alls av dessa utan att vårt försvar utan svårighet redde ut det som inte TA själv slog bort.

Vårt kraftiga spelövertag fortsatte oförtrutet i andra halvlek och vi skapade än många fler målchanser än i första. Det var dock faktiskt TA som hade den första klara målchansen när tidigare nämnde för stunden omarkerade ”Zagge” efter ett inlägg fick ett fritt skottläge från ganska nära håll men misslyckades helt med avslutet.

Det känns egentligen rätt meningslöst att gå in i detalj på varenda målchans vi därefter skapade eftersom de var så otroligt många. Man kan bara konstatera att hade våra avslut stått i paritet med vårt spel så hade vi gjort åtskilliga mål till. Nu visade sig de 2 mål vi gjorde i första bli matchens enda. Vi missade på de mest hårresande sätt t.ex. när bollen precis mot slutet rullade fram och tillbaka längs mållinjen i ett par varv utan att vi fick in den. Spelmässigt var vi också fortfarande överlägsna.

Sammanfattningsvis en otroligt ojämn match där vi spelmässigt gjorde en bra insats och med bara en liten aning mer skärpa framför mål gjort 3-4 mål till, med bra utdelning till och med betydligt fler. TA gjorde en extremt blek insats. Man var extremt orörliga och det i kombination med ”5-0-5”-taktiken gjorde att vi redan från början fick de oceaner att spela på på mittfältet som man annars mest brukar se i slutet av matcher. Man lyckades som sagt inte ens förvalta sina fasta situationer vilket brukar vara deras styrka. De skott på mål man fick till på sina frisparkar var relativt enkla för Mikael att ta hand om med ett undantag då han fick tänja sig för att boxa en boll över ribban till hörna.

Statistik: Hörnor: 8-6 Avslut på mål: 6-6 Avslut utanför: 13-2